Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës është një trup vetë-rregullativ i formuar për dhe nga sektori i mediave të shkruara. Misioni i tij mbështetet mbi bindjet e Kodit të Mirësjelljes.

Fjala e lirë, e drejta e qytetarëve për t’u informuar plotësisht e me kohë, dhe respektimi në tërësi i kodit etik te gazetarisë, janë bazat mbi te cilat vepron KMShK. KMSHK nuk ka ambicie të zëvendësoje gjyqet në Kosovë, por me vullnet qe të behet një forum i besueshëm për mediat e shkruara dhe lexuesit e tyre, i aanshëm  dhe organ nga i cili burojnë ide te reja për të brumosur gazetaret me njohuri sa me të gjera të etikes së profesionit tonë.

Ligji Civil Kundër Shpifjes dhe Fyerjes

Ligji për qasje në dokumente publike

Ligji për mbrojtjen e burimeve të gazetarisë

Partnerët:

Donatoret Donatoret Donatoret British Embacy Prishtina British Embacy Prishtina Donatoret Donatoret Donatoret Kfos

Vendimet

Vendim i Këshillit të Mediave të Shkruara të Kosovës ndaj ankesës së znj. Syzana Zejnullahu kundër Gazetës Express 27.02.2015

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës, në mbledhjen e tij të mbajtur më 24 shkurt 2015, pasi shqyrtoi ankesën e Syzana Zejnullahut, referente e shërbimit për çështje të studentëve në fakultetin e mjekësisë në Universitetin e Prishtinës kundër dy artikujve të botuar në Gazetën Express. Artikulli i parë me titull: “Gruaja e fuqishme e rektorit Ramadan Zejnullahu denoncohet për shpërdorim detyre, prokuroria nisi hetimet” botuar më 14 nëntor 2014, dhe “Prokuroria e shpëton gruan e rektorit të UP-së nga marrja në pyetje” botuar më 10 tetor 2014, mori këtë

më shumë...

Vendim i Këshillit të Mediave të Shkruara të Kosovës ndaj ankesës së znj. Mimoza Kusari-Lila, kryetare e Komunës së Gjakovës, kundër gazetës Kosova Sot 27.02.2015

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës, në mbledhjen e tij të mbajtur më 24 shkurt 2015, pasi shqyrtoi ankesën e znj. Mimoza Kusari-Lila, ish ministre e MTI-së, kryetare e tanishme e Komunës së Gjakovës, kundër gazetës Kosova Sot lidhur me artikujt: “Kusari-Lila, për qëllime klienteliste eliminoi kontrollin e naftës” botuar më 26 janar 2015, dhe “Thaqi në dijeni me skandalet e Mimozës” botuar më 3 shkurt 2015, mori kete

më shumë...

Vendim i Këshillit të Mediave të Shkruara të Kosovës ndaj ankesës së Institutit GAP kundër Gazetës Express 27.02.2015

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës, në mbledhjen e tij të mbajtur më 24 shkurt 2015, pasi shqyrtoi ankesën e Institutit GAP kundër Gazetës Express lidhur me artikullin me titull “Shpend Ahmeti shpallet nga gruaja e tij si kryetar që mbajti shumicën e premtimeve” botuar më 18 janar 2015, mori këtë

më shumë...

Vendim i Këshillit të Mediave të Shkruara të Kosovës ndaj ankesës së z.Nexhat Pireva kundër Gazetës Express 24.02.2015

Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës, në mbledhjen e tij të mbajtur më 24 shkurt, pasi shqyrtoi ankesën e Nexhat Pirevës kundër Gazetës Express lidhur me artikullin “Hetuesi Pireva, djali paprekshëm i donatori të PDK-së”, botuar më 5 nëntor 2014, mori këtë

më shumë...
Alem Kosovo2.0 Tan Haber infosot Koha Ditore Kosovalive Kosova Sot Lajm Bota Sot Epoka e Re Gazeta Express Zëri Kosovapress MM

Search

Lajmet

Kumtesë për media 24.02.2015

Në mbledhjen e sotme të KMShK-së u shqyrtua ankesa e Institutit GAP kundër Gazetës Express lidhur me artikullin: “Shpend Ahmeti shpallet nga gruaja e tij si kryetar që mbajti shumicën e premtimeve”. Bashkëshortja e kryetarit të Prishtinës, Ardiana Gjinolli-Ahmeti, është e punësuar si hulumtuese në Institutin GAP. Pa marrë parasysh se ajo mund të mos ketë qenë drejtpërdrejt e lidhur me këtë projekt, KMShK vlerësoi se në këto raporte megjithatë mund të krijohej hapsirë për dyshime. Gjithashtu, KMShK konstatoi se nga të dhënat në artikull del se ka edhe një varg premtimesh të paplotësuara. Andaj, ankesa nuk u miratua.

më shumë...

Fondacioni Thomson publikon raportin për KPM-në dhe KMShK-në 11.02.2015

Fondacioni Thomson, sot publikoi raportin “Vendosja e Standardeve – Efektshmëria dhe Vetëdijësimi Publik mbi Komisionin e Pavarur për Media dhe Këshillin e Mediave të Shkruara të Kosovës”, një studim i ri i cili analizon perceptimin publik të rregullimit të mediave në Kosovë dhe propozon ide të reja se si të fuqizohet Komisioni i Pavarur për Media (KPM) dhe Këshilli i Mediave të Shkruara të Kosovës (KMShK) si mbrojtës të standardeve dhe promovues të lirisë së shtypit në vend.

më shumë...